Naar België reizen om bij VITO te werken

Word lid van onze (internationale) crew

Welkom bij VITO - een visionaire onderzoeksorganisatie met grote ambities in een klein land. We verwelkomen je met open armen in ons diverse team en voegen je bij de meer dan 200 internationale collega's van over de hele wereld. Kom je naar hier om een visioneers te worden? 

Dit is wat u allemaal moet weten 

VITO - people - international
VITO - people - team, international, diversity

Onze visioneers komen van over de hele wereld

Wist je dat we #Visioneers van meer dan 60 nationaliteiten bij VITO hebben? 

Zoals Negar
 

Negar - PhD Onderzoeker, Iran

Hi, I’m a PhD researcher at VITO. 
I moved from Italy to Belgium
and was born in Iran.

Want to connect before joining us visioneers? 
Add me on LinkedIn and ask me any question you like! 

Ondersteuning nodig? We zijn er voor je.

Ergens naartoe verhuizen en de taal, cultuur en gewoonten niet kennen... het kan allemaal een beetje veel zijn. Daarom steunen we je en helpen we je zoveel mogelijk, zodat je op je gemak je nieuwe baan kunt beginnen. Hier lees je hoe.

VITO - people - crowd, airport, international

Je reis naar België

Boek en plan je reis volgens je eigen flexibiliteit. VITO ondersteunt je in je persoonlijke - en verhuiskosten als je vanuit het buitenland reist. Denk hierbij aan visumaanvragen, verzendkosten en reiskosten.

Huisvesting

Indien gewenst brengt VITO je in contact met een expert op het gebied van huisvesting die je suggesties doet, afgestemd op jouw specifieke behoeften en verwachtingen. Indien beschikbaar kunnen we je ook accommodatie aanbieden, zoals een verblijf in een van onze cohousing-appartementen met 3 slaapkamers in residentie "Boeretang". Op korte afstand van de VITO-site in Mol!
 

Documentatie

Administratieve rompslomp kan een uitdagend onderdeel zijn van verhuizen naar het buitenland. Als niet-EU-burger bezorgt VITO je een duidelijke lijst van documenten die je moet verzamelen voor de (enkelvoudige) vergunningsaanvraag en na ontvangst van je documenten vragen we de vergunning aan bij de bevoegde instanties. Tijdens dit proces word je ondersteund door onze HR Expert International Support.

Openbaar vervoer

Of je nu dichtbij onze campus woont of naar een stad verhuist, er is altijd een bus, tram of trein die je brengt waar je moet zijn. Voor je dagelijkse woon-werkverkeer dekken wij de kosten van je abonnement volledig! 

Taal- en cultuurlessen

Hallo, gutentag, bonjour! België heeft maar liefst 3(!) officiële talen: Nederlands, Duits en Frans. VITO is gevestigd in het Nederlandstalige deel van het land waar de meeste collega’s ook Engels spreken. Het volgen van cursussen Nederlands die wij aanbieden, kan je helpen om je op je gemak te voelen in je dagelijks leven. Wij bieden ook een training ‘Leven in België’ aan, waarbij jij en je partner kennis kunnen maken met de cultuur, normen en sociale dilemma’s als buitenlander in België. 

Onze HR experts International Support

Vragen?

Wij helpen je graag verder!